.

Khamis, 29 Jun 2017

SIAPA PENYA KERJA INI?






JENE JENG

JENG JENG


 | June 29, 2017
Ia tiba dalam sebuah kontena dari Australia tetapi menunggu permit khas. More ››



KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

SAPA PUNYA

KERJA

AMERIKA KE?

KAH KAH KAH


---------------------

BERITA BAIK SUDAH SAMPAI






BERITA BAIK

BERITA

GUMBIRA


Tarif elektrik berdepan kenaikan?


Pengerusi Suruhanjaya Tenaga, Tuan Haji Abdul Razak Abdul Majid berkata, kerajaan dijangka membuat pengumuman dalam beberapa hari lagi selepas pihaknya memaklumkan masalah dihadapi TNB kepada kerajaan.

PETALING JAYA: Suruhanjaya Tenaga sudah mencadangkan sistem surcaj untuk menggantikan struktur rebat sedia ada dan jika diluluskan, ia akan menjejaskan pengiraan tarif elektrik. 

Bagaimanapun, Sin Chew Daily melaporkan kerajaan mungkin mengekalkan struktur rebat sedia ada bagi mengelakkan rakyat terbeban menjelang pilihan raya umum akan datang.

Tarif elektrik di Semenanjung Malaysia ditetapkan menerusi sistem kawal selia berasaskan insentif (IBR) yang merangkumi mekanisme Pelepasan Kos Ketidakseimbangan (ICPT) dilaksanakan pada Januari 2014.


LAGI SENANG

MENGHASUT

LAGI SENANG

AJAK KEJALAN

LAGI SENANG

TURUN DEMO




-----------------

KITA BERNASAIB BAIK ADA KEELING







DUNIA

BERNASIB 

BAIK - KITA

BERNASIB

BAIK KERNA

KITA ADA

KEELING

1MDB-DoJ: Dan ini ‘maklumat’ terkini dari White House…

 | June 29, 2017
Ramesh Rao Krishnan Naidu ada maklumat daripada 'sumber White House', dan meramalkan apa akan berlaku tidak lama lagi.





EPelbagai kenyataan dikeluarkan menteri dan pemimpin Barisan Nasional (BN) mempersoalkan laporan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) mengenai kecurian dana 1MDB, dan mereka rata-rata menganggap dakwaan itu tidak berserta bukti kukuh malah mempunyai agenda tertentu. 

Di tengah-tengah kritikan dan sokongan terhadap DoJ ini, muncul Ramesh Rao Krishnan Naidu, seorang penyokong tegar perdana menteri yang merupakan orang di sebalik sebuah NGO bernama “Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin”. Ramesh mempunyai “maklumat” dalaman daripada “sumber White House”.

 “Sumber White House” itu memberitahu Ramesh, pegawai DoJ yang terlibat menyediakan laporan mengenai 1MDB itu kini berdepan tindakan dipecat daripada kerajaan AS kerana bersubahat “membuat dakwaan palsu” terhadap Malaysia.

BAYANGKAN

DUNIA TANPA

KEELING

TAK ADA KAKI

JILAT 

TAK ADA 

ZAKAR NAIK

TAK ADA KAKI

BODEK TELOO

KAH KAH KAH



---------------

BERITA BAIK UNTUK MENGHASUT








BERITA BAIK

PASANG AES

LAGI BANYAK

TIAP  SEPULUH

BATU PASANG

SATU AES

100 kamera AES akan dipasang seluruh negara tahun depan

Kira-kira 100 kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) akan dipasang di lokasi strategik di seluruh negara, tahun depan.
Timbalan Menteri Pengangkutan Datuk Ab Aziz Kaprawi berkata AES yang akan dipasang di lebuh raya dan jalan persekutuan itu dapat membantu pengguna jalan raya mematuhi peraturan memandangkan ia merupakan sistem penguatkuasaan sepanjang masa selama 24 jam.

TERBAIK

INI SENANG

KITA HASUT

RAKYAT UNTK

BENCI NAJIB

BENCI GAMIN

KAH KAH KAH

PASANG

PASANG 

JANGAN

PASANG 

TAK PASANG 



---------------------

AMERIKA NAK JATUHKAN NAJIB








BETUL 

KALAU TAK

ADA DALANG

DARI DALAM

MANA USA

NAK TAHU

Siasat ‘pengkhianat’ bersekongkol dengan DoJ, kata Pemuda Umno

KETUA Pemuda Umno Kedah menggesa pihak berkuasa Malaysia menyiasat beberapa individu yang bersekongkol dengan Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS), dan menggambarkan mereka sebagai “pengkhianat”.
Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata siasatan perlu dijalankan kerana tindakan DoJ kebelakangan ini dilihat “aneh” dan “terpilih” sehingga menampakkan seolah-olah wujudnya konspirasi oleh pihak tertentu yang mahu mewujudkan tekanan dari luar terhadap kerajaan.
"Kami amat kesal dengan apa yang berlaku kerana kebencian terhadap pemimpin tertentu dijadikan sebagai agenda terlalu peribadi sehingga memungkinkan mereka bersekongkol dengan pihak asing sekali gus menjatuhkan kredibiliti kerajaan sedia ada,” katanya dipetik daripada Utusan Malaysia.
AGENDA USA

apa yang dilakukan
oleh jabatan keadilan amerika
adalah niat jahat 
nak gulingkan najib
cila amerika
laknat amerika
babi guling amerika
pau babi amerika
amerika sedang buat
kerjasama dengan
pengkhianat negara

amerika nak jatuhakan naib
kerana najib beri china merah
hak buat pengkalan tenter darat
hak buat pengkalan tentera laut

amerika naik bengang dengan najib
cilaka  amerika
babi guling kau amerika
pau babi kau amerika

TANGKAP

PEMBELOT

TANGKAP

PENGKHIANAT


----------------

LAMBAT TAPI AKHIRNYA SAMPAI







SYABAS

LAMBAT

FAHAM 

TAPI 

AKHIRNYA

SEDAR JUGA

Tiada guna membenci Dr Mahathir, kata Nurul Izzah

DALAM politik, musuh kepada musuh kita ialah kawan kita.”
Inilah situasi dilalui Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.
Kini Dr Mahathir dan partinya Bersatu bersama-sama dalam Pakatan Harapan (PH) yang diasaskan Nurul Izzah dan ayahnya.


KAH KAH KAH

DARI DULU

GUA DAH

ROYAK

MUSUH KPD

MUSUH  

IALAH KAWAN

SLOOO NAK

FAHAM

KAH KAH KAH




--------------------

TURUN KE JALAN RAYA








TUKAR TIUB

MENGALU-ALUKAN LANGKAH
PAKATAN HARAPAN
UNTUK TURUN KE JALAN RAYA
UNTUK MENURUNKAN NAJIB
DARI TAMPOK KUASA

INI PELUANG TERBAIK
INI LANGKAH BIJAK
INI POLITIK MATANG
INI GARIS TEPAT

TURUN

KE JALAN 

RAYA

SEBELUM

PILIHANRAYA







-------------

SYABAS - PAKATAN HARAPAN






SYABAS

PAKATAN

HARAPAN

SATU JUTA

KE JALAN 

RAYA


Pembangkang rancang himpunan Hapuskan Kleptokrasi Sept ini

Parti pembangkang akan mengadakan perhimpunan Sayang Malaysia Hapuskan Kleptokrasi pada September ini sebagai reaksi mereka kepada saman sivil terbaru Jabatan Kehakiman (DOJ) AS dalam isu 1MDB.
Langkah itu adalah satu daripada rancangan diatur Jawatankuasa Bertindak 1MDB yang baru dibentuk bagi menyelaras reaksi parti-parti pembangkang ketika menangani isu syarikat pelaburan milik kerajaan itu.

ATUR

SUSUN

GERAK

GEMPUR

------------------

UCAPAN RAYA TUKARTIUB 2017







UCAPAN

SELAMAT HARI RAYA
DARI PEMEGANG
MOHOR  BOTOL BESAR
RAJA MENDELIAR
PENDELIAR MAHALIAR
TUKAR TIUB



HAMDULIL

Lama cuti tok tt... nie kawe nok tanyo... kate tokbijansempudal ade skandal dengan retis, tak buat suruhanjaya di-raja ke bukak kes lama... hahahahhhahhaaa selamat hari raya... kebabooooom... on 
TAHUN LEPAS - INGAT TAK?
Anonymous
on 6/27/17

TAHUN INI
Tahun ni takkan takde ucapan on 
TAHUN LEPAS - INGAT TAK?
Che' Din
on 6/27/17

MAHU 2017
kami mahukan versi 2017 daripada our beloved godfather TT! on 
UCAPAN HARI RAYA 2013
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/24/17

MEMEY BEST
Ucapan hari raya 2013 nie memey best. Sambil tengok dlm jamban terus hilang rasa sembelit. Clip nie kalu hang jual kat big mama, konfirm big mama boleh slim melim mcm jiana jain on UCAPAN HARI RAYA 2013
DatoPidi
on 6/27/17

MAAF
Selamat Hari Raya saudara Hishamuddin Rais. Semoga sentiasa sihat walafiat, makbur, rasional.... maaf zahir dan batin... on 
TAHUN LEPAS - INGAT TAK?
Anonymous
on 6/27/17

MANA 2017
2017 mana abam TT on 
TAHUN LEPAS - INGAT TAK?
Anonymous
on 6/26/17

2017?
Xde ucapan utk 2017 TT? on 
TAHUN LEPAS - INGAT TAK?
Anonymous
on 6/26/17

BERSEJAHTERALAH
Sebagai juruprihatin pada perayaan bertaraf antarabangsa lagi bergemerlapan wanginya seantero cakrawala tercatat pada takwim semesta, maka saya rasa terpanggil untuk melaung mantera hikmat di sudut bergema: selamat dan sejahtera serta beriang ceria beramai merai kejayaan aidilfitri rahmat Ilahi. Jangan lambat janji selamat. Biar cepat asal cermat. Bersejahteralah. on 
DARI TIM TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/26/17

RAYA

Sebagai juruprihatin pada perayaan bertaraf antarabangsa lagi bergemerlapan wanginya seantero cakrawala tercatat pada takwim semesta, maka saya rasa terpanggil untuk melaung mantera hikmat di sudut bergema: selamat dan sejahtera serta beriang ceria beramai merai kejayaan aidilfitri rahmat Ilahi. Jangan lambat janji selamat. Biar cepat asal cermat. Bersejahteralah. on 
DARI TIM TUKAR TIUB
Anonymous
on 6/26/17

TAHUN INI

Raya tahun ni kurang meriah berbanding tahun sebelumnya.suasana agak hambar.acapkali mercun 7 hari 7 malam gegak gempita menghingar suasana.namun tahun ini hanya pada malam raya selepas pengumuman penyimpan botol besar saja.itu pun hanya seminit dua.bukan seperti bunyi perang dunia.baju raya pula hanya recycle baju lama.kalau ada yang baru cuma sepasang saja.

PAKAI BAJU

kuih raya cuma beberapa jenis saja.lauk pauk dihidang pun sama.tiadalah layaknya seperti fiesta.yang ada cuma lemang ketupat segera ayam daging rendang.tiada lagi budaya bertukar juadah sesama jiran tetangga.mungkin juadah yang disedia kuotanya hanya cukup untuk makan anak beranak dan tetamu yang datang saja.dulu keriangan hari raya menjadi bualan semasa berkunjung raya.

BUNDLE

tapi tahun ini hanya satu topik hangat yang menjadi sebutan.isu mapadulung didendang dari rumah persinggahan pertama sampai ke rumah terakhir yang dikunjung.sampai nak muntah hijau mendengar keluhan.yang totok2 semua dah mula beralih arah.dulu sokong berdegar2 tapi on 
UCAPAN HARI RAYA MUSIM BUAH








---------------

UCAPAN JAM 12 TENGAH HARI INI




JAM 12 INI

Salam eidul fitri utk kau juga TT dan juga pada warga yg terhasut oleh blog TT. Semoga ceria selalu. Apasal kau tunjuk ucapan 2013? Apasal takde video baru? Kau makin gemuk ke TT? Tanya jer, jgn marah. on 
UCAPAN HARI RAYA 2013
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/24/17





---------------

TERHASUT








TERHASUT

Salam eidul fitri utk kau juga TT dan juga pada warga yg terhasut oleh blog TT. Semoga ceria selalu. Apasal kau tunjuk ucapan 2013? Apasal takde video baru? Kau makin gemuk ke TT? Tanya jer, jgn marah. on 
UCAPAN HARI RAYA 2013
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/24/17



------------------------

TUKAR TIUB MULA MENGHASUT




TUKAR TIUB

DAH SAMPAI

AKAN MULA

MENGHASUT
UCAPAN

HARI RAYA

MUNCUL

JAM 

DUA BELAS





--------------